fara TVA cu TVA
Magazin online pentru fermieri
0 Cosul Meu

arrow_drop_up

Nu ai niciun produs in cos.
Total (fara TVA) 0,00 RON

Galeata cu tetina pentru alaptarea viteilor, Milk Bar, 9l, semitransparenta, cu maner metalic

Cod produs: 210000603  |
rating 0 review-uri  |  1 intrebare
Galeata cu tetina pentru alaptarea viteilor, Milk Bar, 9l, semitransparenta, cu maner metalic, vedere din fata
  • Galeata cu tetina pentru alaptarea viteilor, Milk Bar, 9l, semitransparenta, cu maner metalic, vedere din fata
  • Galeata cu tetina pentru alaptarea viteilor, Milk Bar, 9l, semitransparenta, cu maner metalic, vedere din spate
  • Galeata cu tetina pentru alaptarea viteilor, Milk Bar, 9l, semitransparenta, cu vitel care suge
  • Galeata cu tetina pentru alaptarea viteilor, Milk Bar, 9l, semitransparenta, cu vitel care suge, vedere din lateral
  • Galeata cu tetina pentru alaptarea viteilor, Milk Bar, 9l, semitransparenta, agatata pe cuseta
  • Galeata cu tetina pentru alaptarea viteilor, Milk Bar, 9l, semitransparenta, umpluta cu Milk taxi
  • Galeata cu tetina pentru alaptarea viteilor, Milk Bar, 9l, semitransparenta, agatata pentru scurgere dupa spalare
  • Galeata cu tetina pentru alaptarea viteilor, Milk Bar, 9l, semitransparenta, cu maner metalic, atarnata invers pentru scurgere
Cant:

Reduceri de volum

1 - 9 bucati 8864 Lei  
10 - 19 bucati 8421 Lei -5%
20 - 29 bucati 7978 Lei -10%
30+ bucati 7534 Lei -15%

Galeata cu tetina pentru alaptarea viteilor de 9 litri este fabricata din polietilena de inalta calitate, semitransparenta si este rezistenta la actiunea acidului formic.

IN STOC

Cantitate
buc.
x
8864 Lei

Adauga la favorite star_border

Descriere

Galeata cu tetina pentru alaptarea viteilor, Milk Bar, 9l, semitransparenta, cu maner metalic

Cea mai mare problema cu care se confrunta viteii este alaptarea prin tetine cu flux rapid (normale) sau direct din galeata. Aceste moduri de hranire supun sistemul digestiv la o presiune foarte mare, lucru care poate produce diaree, cresteri mici in greutate sau suptul incrucisat dupa hranire.

Daca studiem modul natural de alaptare (de la vaca la vitel), vom afla de ce tetinele sau galetile cel mai des intalnite in comert functioneaza impotriva sanatatii vitelului si nu pentru imbunatatirea ei. La vaci procesul de cedare a laptelui are loc cand o stimulare corecta a mamelonului provoaca oxitocina sa intre in fluxul sangvin. Oxitocina cauzeaza contractarea celulelor si cedarea laptelui din alveole in cisterna ugerului.

Oxitocina NU este factorul ce stimuleaza cedarea laptelui. Canalul mamelonului trebuie deschis fizic ca laptele sa fie eliberat.
Cand un vitel suge direct de la vaca, acesta aplica presiune atat pozitiva cat si negativa asupra mamelonului (strangere si sugere).
Strangerea stimuleaza mamelonul vacii, provocand eliberarea oxitocinei.
Suptul determina deschiderea sfincterului mamelonar si permite extragerea laptelui.
Viteii bau incet, avand nevoie de 4 sau 5 minute pentru 1L de lapte si produc multa saliva.

Saliva produsa are cateva beneficii cheie pentru vitei:

1. Contine proprietati antimicrobiene naturale care formeaza cea mai importanta protectie impotriva infectiilor.
2. Echilibreaza pH-ul din abomasum pentru coagularea corecta a laptelui.
3. Contine enzime esentiale, cum ar fi lipaza, pentru digestia grasimilor.

Trecerea lenta a laptelui in abomasum permite inchegarea acestuia si absorbtia lactozei. Laptele inchegat trece apoi in intestine pentru absorbtie.

Este esential ca lactoza sa fie digerata mai intai in abomasum si sa nu ajunga direct in intestine. Numarul de E-Coli din intestine creste rapid cand intra in contact cu laptele crud sau cu lactoza. Aceasta e principala cauza a diareei la viteii tineri.

Ritmul lent si controlat de trecere a laptelui stimuleaza functionarea corecta a gutierei esofagiene.

Gutiera esofagiana este tratata superficial de obicei, insa functionarea sa corecta este vitala pentru sanatatea vitelului!

1. Protejeaza rumenul, dirijand laptele in abomasum.
2. Protejeaza traheea si plamanii, impiedicand inundarea acestora cu lapte.

Gutiera esofagiana este un muschi care se afla in gatul vitelului si are rolul de a dirija tot ce mananca un vitel la locul corespunzator.

Cand vitelul isi tine capul in jos pentru a bea apa dintr-o galeata sau pentru a manca ratie starter sau furaj, gutiera esofagiana ramane relaxata si dirijeaza hrana in rumen, spre digestie.

Actiunea naturala de sugere prin aplicarea presiunii pozitive si negative determina inchiderea gutierei esofagiene si formarea unui canal ce impiedica intrarea laptelui in rumen, dirijandu-l direct in abomasum. Acest canal este mic, deci este esential ca fluxul laptelui sa fie lent pentru a evita inundarea gutierei, astfel laptele ajungand in rumen sau plamani.

Laptele ajuns in rumen poate cauza probleme mari vitelului.

Rumenul are enzime care digera cerealele si furajul. Aceste enzime nu au abilitatea de a digera laptele ce fermenteaza si produce acid lactic. Acidul lactic intra in fluxul sangvin al vitelului si provoaca depresie, anorexie sau chiar moartea.

Este un lucru vital pentru sanatatea vitelului ca tot laptele sa ajunga direct in abomasum. Daca laptele intra in rumen printr-o alaptare rapida, prin alaptarea cu tub sau daca bea dintr-o galeata, poate cauza dureri intestinale, deoarece enzimele din rumen nu pot digera laptele. Laptele ajuns in rumen este una din cauzele principale ale acidozei ruminale si a altor afectiuni.

Digestia laptelui are loc prima data in abomasum (cheag). Diareea este cauzata de obicei datorita unei digestii inadecvate a laptelui in aceasta camera a stomacului si este rezultatul excesului de lactoza din intestine, cauzat de laptele ce iese prea repede din abomasum in intestine si nu poate fi descompus la timp. Diareea progreseaza adesea in afectiuni infectioase. Agentii patogeni folosesc excesul de lactoza ca sursa de nutrienti pentru a creste in numar.

Prin alaptarea lenta si productia de saliva, sistemul digestiv este in armonie si vitelul nu sufera de diaree nutritionala sau acidoza ruminala.

La crearea tetinei Milk Bar, s-au respectat principiile naturii cat de mult posibil.

Tetina Milk Bar din cauciuc natural este prevazuta cu o membrana ce controleaza debitul cu care suge vitelul (1 litru in aprox. 4 min comparativ cu 1 litru in aprox. 2 min.). 
Galeata este prevazuta cu maner din INOX si se poate fixa pe orice suport standard de galeti vitei.

Avantajele tetinei speciale Milk Bar:
- ajuta la crearea reflexului ce conduce la inchiderea gutierei esofagiene, lucru deosebit de important pentru directionarea laptelui in compartimentul corect al stomacului vitelului (abomasum);
- stimuleaza productia de saliva acest lucru fiind foarte important pentru reglarea ph-ului din stomac, imbunatatind in acest fel digestia laptelui;
- creste absorbtia de lactoza;
- elimina cazurile de supt incrucisat;
- reduce vizibil cazurile de diaree nutritionala;
- imbunatateste sporul zilnic de ingrasare.

Vezi mai mult arrow_drop_down

Galeata cu tetina pentru alaptarea viteilor, Milk Bar, 9l, semitransparenta, cu maner metalic

Cea mai mare problema cu care se confrunta viteii este alaptarea prin tetine cu flux rapid (normale) sau direct din galeata. Aceste moduri de hranire supun sistemul digestiv la o presiune foarte mare, lucru care poate produce diaree, cresteri mici in greutate sau suptul incrucisat dupa hranire.

Daca studiem modul natural de alaptare (de la vaca la vitel), vom afla de ce tetinele sau galetile cel mai des intalnite in comert functioneaza impotriva sanatatii vitelului si nu pentru imbunatatirea ei. La vaci procesul de cedare a laptelui are loc cand o stimulare corecta a mamelonului provoaca oxitocina sa intre in fluxul sangvin. Oxitocina cauzeaza contractarea celulelor si cedarea laptelui din alveole in cisterna ugerului.

Oxitocina NU este factorul ce stimuleaza cedarea laptelui. Canalul mamelonului trebuie deschis fizic ca laptele sa fie eliberat.
Cand un vitel suge direct de la vaca, acesta aplica presiune atat pozitiva cat si negativa asupra mamelonului (strangere si sugere).
Strangerea stimuleaza mamelonul vacii, provocand eliberarea oxitocinei.
Suptul determina deschiderea sfincterului mamelonar si permite extragerea laptelui.
Viteii bau incet, avand nevoie de 4 sau 5 minute pentru 1L de lapte si produc multa saliva.

Saliva produsa are cateva beneficii cheie pentru vitei:

1. Contine proprietati antimicrobiene naturale care formeaza cea mai importanta protectie impotriva infectiilor.
2. Echilibreaza pH-ul din abomasum pentru coagularea corecta a laptelui.
3. Contine enzime esentiale, cum ar fi lipaza, pentru digestia grasimilor.

Trecerea lenta a laptelui in abomasum permite inchegarea acestuia si absorbtia lactozei. Laptele inchegat trece apoi in intestine pentru absorbtie.

Este esential ca lactoza sa fie digerata mai intai in abomasum si sa nu ajunga direct in intestine. Numarul de E-Coli din intestine creste rapid cand intra in contact cu laptele crud sau cu lactoza. Aceasta e principala cauza a diareei la viteii tineri.

Ritmul lent si controlat de trecere a laptelui stimuleaza functionarea corecta a gutierei esofagiene.

Gutiera esofagiana este tratata superficial de obicei, insa functionarea sa corecta este vitala pentru sanatatea vitelului!

1. Protejeaza rumenul, dirijand laptele in abomasum.
2. Protejeaza traheea si plamanii, impiedicand inundarea acestora cu lapte.

Gutiera esofagiana este un muschi care se afla in gatul vitelului si are rolul de a dirija tot ce mananca un vitel la locul corespunzator.

Cand vitelul isi tine capul in jos pentru a bea apa dintr-o galeata sau pentru a manca ratie starter sau furaj, gutiera esofagiana ramane relaxata si dirijeaza hrana in rumen, spre digestie.

Actiunea naturala de sugere prin aplicarea presiunii pozitive si negative determina inchiderea gutierei esofagiene si formarea unui canal ce impiedica intrarea laptelui in rumen, dirijandu-l direct in abomasum. Acest canal este mic, deci este esential ca fluxul laptelui sa fie lent pentru a evita inundarea gutierei, astfel laptele ajungand in rumen sau plamani.

Laptele ajuns in rumen poate cauza probleme mari vitelului.

Rumenul are enzime care digera cerealele si furajul. Aceste enzime nu au abilitatea de a digera laptele ce fermenteaza si produce acid lactic. Acidul lactic intra in fluxul sangvin al vitelului si provoaca depresie, anorexie sau chiar moartea.

Este un lucru vital pentru sanatatea vitelului ca tot laptele sa ajunga direct in abomasum. Daca laptele intra in rumen printr-o alaptare rapida, prin alaptarea cu tub sau daca bea dintr-o galeata, poate cauza dureri intestinale, deoarece enzimele din rumen nu pot digera laptele. Laptele ajuns in rumen este una din cauzele principale ale acidozei ruminale si a altor afectiuni.

Digestia laptelui are loc prima data in abomasum (cheag). Diareea este cauzata de obicei datorita unei digestii inadecvate a laptelui in aceasta camera a stomacului si este rezultatul excesului de lactoza din intestine, cauzat de laptele ce iese prea repede din abomasum in intestine si nu poate fi descompus la timp. Diareea progreseaza adesea in afectiuni infectioase. Agentii patogeni folosesc excesul de lactoza ca sursa de nutrienti pentru a creste in numar.

Prin alaptarea lenta si productia de saliva, sistemul digestiv este in armonie si vitelul nu sufera de diaree nutritionala sau acidoza ruminala.

La crearea tetinei Milk Bar, s-au respectat principiile naturii cat de mult posibil.

Tetina Milk Bar din cauciuc natural este prevazuta cu o membrana ce controleaza debitul cu care suge vitelul (1 litru in aprox. 4 min comparativ cu 1 litru in aprox. 2 min.). 
Galeata este prevazuta cu maner din INOX si se poate fixa pe orice suport standard de galeti vitei.

Avantajele tetinei speciale Milk Bar:
- ajuta la crearea reflexului ce conduce la inchiderea gutierei esofagiene, lucru deosebit de important pentru directionarea laptelui in compartimentul corect al stomacului vitelului (abomasum);
- stimuleaza productia de saliva acest lucru fiind foarte important pentru reglarea ph-ului din stomac, imbunatatind in acest fel digestia laptelui;
- creste absorbtia de lactoza;
- elimina cazurile de supt incrucisat;
- reduce vizibil cazurile de diaree nutritionala;
- imbunatateste sporul zilnic de ingrasare.

Specificatii

Caracteristici generale

Aplicabilitate
Ferme bovine
Destinatie
Alaptare vitei
Tip recipient
Galeata individuala
Gradatie recipient
Da
Durata viata recipient
15 - 20 ani
Numar tetine
1
Destinatie tetina
Lapte
Recomandare utilizare tetina
Pana la intarcare (maxim 2 luni)
Capac inclus
Nu
Continut pachet
1 x galeata 4 l|1 x tetina neagra Milk Bar

Detalii material

Material recipient
Plastic
Caracteristici material recipient
Rezistenta la raze UV, Rezistenta la temperaturi extreme
Transparenta recipient
Semitransparenta
Material maner
INOX
Material tetina
Cauciuc natural
Culoare recipient
Gri
Culoare tetina
Neagra

Detalii tehnice

Greutate
66 g
Volum
9 l
Volum compartiment
240 mm
Lungime recipient
290 mm
Latime recipient
300 mm
Inaltime recipient
290 mm
Sistem prindere
Orificii pentru agatatori clasice
Fixare tetina
Introducere fortata
Lungime tetina
6 cm
Grosime tetina
1,5 cm
Tip orificiu tetina
Fanta verticala
Debit tetina
0,25 l / min (aproximativ)
Timp mediu alaptare pentru 1 litru lapte
4 min.

Brand: Milk Bar

AgroMAX face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din aceasta pagina. Rareori acestea pot contine inadvertente, pozele avand caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard, unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventualele clarificari.

Review-uri

Fii primul care scrie un review Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Acorda o nota

star_border star_border star_border star_border star_border

Adauga un review

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare legata de produs Poti primi raspuns de la noi sau de la comunitate
M
17 Aug 2020

Cat timp se poate folosi o tetina ?

Adauga un raspuns nou

Niciun raspuns disponibil.

Vezi de asemenea si