Galeata pentru alaptarea viteilor este fabricata din polietilena de inalta calitate si este foarte rezistenta in timp. Tetina cu orificiu special se fixeaza pe galeata cu conector, fiind foarte usor de curatat.
Lista beneficii:
Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare
Cea mai mare problema cu care se confrunta viteii este alaptarea prin tetine cu flux rapid (normale) sau direct din galeata. Aceste moduri de hranire supun sistemul digestiv la o presiune foarte mare, lucru care poate produce diaree, cresteri mici in greutate sau suptul incrucisat dupa hranire.
Daca studiem modul natural de alaptare (de la vaca la vitel), vom afla de ce tetinele sau galetile cel mai des intalnite in comert functioneaza impotriva sanatatii vitelului si nu pentru imbunatatirea ei. La vaci procesul de cedare a laptelui are loc cand o stimulare corecta a mamelonului provoaca oxitocina sa intre in fluxul sangvin. Oxitocina cauzeaza contractarea celulelor si cedarea laptelui din alveole in cisterna ugerului.
Oxitocina NU este factorul ce stimuleaza cedarea laptelui. Canalul mamelonului trebuie deschis fizic ca laptele sa fie eliberat.
Cand un vitel suge direct de la vaca, acesta aplica presiune atat pozitiva, cat si negativa asupra mamelonului (strangere si sugere).
Strangerea stimuleaza mamelonul vacii, provocand eliberarea oxitocinei.
Suptul determina deschiderea sfincterului mamelonar si permite extragerea laptelui.
Viteii bau incet, avand nevoie de 4 sau 5 minute pentru 1L de lapte si produc multa saliva.
Saliva produsa are cateva beneficii cheie pentru vitei:
1. Contine proprietati antimicrobiene naturale care formeaza cea mai importanta protectie impotriva infectiilor.
2. Echilibreaza pH-ul din abomasum pentru coagularea corecta a laptelui.
3. Contine enzime esentiale, cum ar fi lipaza, pentru digestia grasimilor.
Trecerea lenta a laptelui in abomasum permite inchegarea acestuia si absorbtia lactozei. Laptele inchegat trece apoi in intestine pentru absorbtie.
Este esential ca lactoza sa fie digerata mai intai in abomasum si sa nu ajunga direct in intestine. Numarul de E-Coli din intestine creste rapid cand intra in contact cu laptele crud sau cu lactoza. Aceasta e principala cauza a diareei la viteii tineri.
Ritmul lent si controlat de trecere a laptelui stimuleaza functionarea corecta a gutierei esofagiene.
Gutiera esofagiana este tratata superficial de obicei, insa functionarea sa corecta este vitala pentru sanatatea vitelului!
1. Protejeaza rumenul, dirijand laptele in abomasum.
2. Protejeaza traheea si plamanii, impiedicand inundarea acestora cu lapte.
Gutiera esofagiana este un muschi care se afla in gatul vitelului si are rolul de a dirija tot ce mananca un vitel la locul corespunzator.
Cand vitelul isi tine capul in jos pentru a bea apa dintr-o galeata sau pentru a manca ratie starter sau furaj, gutiera esofagiana ramane relaxata si dirijeaza hrana in rumen, spre digestie.
Actiunea naturala de sugere prin aplicarea presiunii pozitive si negative determina inchiderea gutierei esofagiene si formarea unui canal ce impiedica intrarea laptelui in rumen, dirijandu-l direct in abomasum. Acest canal este mic, deci este esential ca fluxul laptelui sa fie lent pentru a evita inundarea gutierei, astfel laptele ajungand in rumen sau plamani.
Laptele ajuns in rumen poate cauza probleme mari vitelului.
Rumenul are enzime care digera cerealele si furajul. Aceste enzime nu au abilitatea de a digera laptele care fermenteaza si produce acid lactic. Acidul lactic intra in fluxul sangvin al vitelului si provoaca depresie, anorexie sau chiar moartea.
Este un lucru vital pentru sanatatea vitelului ca tot laptele sa ajunga direct in abomasum. Daca laptele intra in rumen printr-o alaptare rapida, prin alaptarea cu tub sau daca bea dintr-o galeata, poate cauza dureri intestinale, deoarece enzimele din rumen nu pot digera laptele. Laptele ajuns in rumen este una din cauzele principale ale acidozei ruminale si a altor afectiuni.
Digestia laptelui are loc prima data in abomasum (cheag). Diareea este cauzata de obicei datorita unei digestii inadecvate a laptelui in aceasta camera a stomacului si este rezultatul excesului de lactoza din intestine, cauzat de laptele ce iese prea repede din abomasum in intestine si nu poate fi descompus la timp. Diareea progreseaza adesea in afectiuni infectioase. Agentii patogeni folosesc excesul de lactoza ca sursa de nutrienti pentru a creste in numar.
Prin alaptarea lenta si productia de saliva, sistemul digestiv este in armonie si vitelul nu sufera de diaree nutritionala sau acidoza ruminala.
La crearea tetinei Milk Bar Calf Buddy cu orificiu special s-au respectat principiile naturii cat de mult posibil.
Tetina Milk Bar Calf Buddy din cauciuc natural se fixeaza pe galeata folosind conectorul roz furnizat, care permite fluxului de lapte sa curga la viteza adecvata (1 litru in aprox. 4 min, comparativ cu 1 litru in aprox. 2 min.).
Galeata este prevazuta cu maner din INOX si se poate fixa pe orice suport standard de galeti vitei.
Avantajele tetinei Milk Bar Calf Buddy cu orificiu special:
- ajuta la crearea reflexului ce conduce la inchiderea gutierei esofagiene, lucru deosebit de important pentru directionarea laptelui in compartimentul corect al stomacului vitelului (abomasum);
- stimuleaza productia de saliva, acest lucru fiind foarte important pentru reglarea ph-ului din stomac, imbunatatind in acest fel digestia laptelui;
- creste absorbtia de lactoza;
- elimina cazurile de supt incrucisat;
- reduce vizibil cazurile de diaree nutritionala;
- imbunatateste sporul zilnic de ingrasare;
- sistem special de prindere cu conector pe galeata pentru curatare usoara si flux de lapte corespunzator;
- fante pe partile laterale ale tetinei ce indica pozitia corecta de asamblare pe galeata;
- potriveste pe toate galetile cu orificii pentru tetina de 38 mm.
Diametru orificiu fixare tetina: 290 mm
Material maner: INOX
Capac inclus: Nu
Tip produs: Galeata individuala
Grosime tetina: 2 cm
Destinatie: Alaptare vitei
Greutate: 905 g
Continut pachet: 1 x galeata de 9 l, 1 x tetina cu orificiu special Milk Bar Calf Buddy, 1 x conector pentru tetina Milk Bar Calf Buddy
Recomandare utilizare tetina: Pana la intarcare (maxim 2 luni)
Mod ambalare: Folie
Debit tetina: 0,25 l / min (aproximativ)
Fixare tetina: Cu conector
Volum: 9 l
Culoare conectori: Roz
Transparenta recipient: Semitransparenta
Aplicabilitate: Ferme bovine
Culoare recipient: Albastru
Lungime tetina: 8 cm
Material tetina: Cauciuc natural
Tip orificiu tetina: Fanta verticala
Culoare tetina: Neagra
Timp mediu alaptare pentru 1 litru lapte: 4 min.
Numar tetine: 1
Caracteristici material recipient: Rezistenta la temperaturi extreme, Rezistenta la raze UV
Destinatie tetina: Lapte
Sistem prindere: Orificii pentru agatatori clasice
Lungime recipient: 290 mm
Gradatie recipient: Da
Latime recipient: 300 mm
Material recipient: Plastic
Inaltime recipient: 290 mm
Brosura Milk Bar - Vitei (ro)
DescarcaMilk Bar
Milk Bar este o solutie extrem de sanatoasa datorita tetinei. Fondatorii companiei, Ross si Diane McIness, au descoperit ca hranirea viteilor intr-un ritm natural si mai lent scapa viteii de problemele digestive (diaree). Viteii iau mai mult in greutate si nu sug unii de la altii. Este recomandat ca vitelul sa suga cu aceeasi viteza cu care se hraneste de la vaca si tetinele speciale Milk Bar ofera aceste beneficii, o astfel de alaptare corespunzatoare face ca viteii sa fie sanatosi si fericiti.
Inca din anul 1989, Milk Bar este un lider cand vine vorba despre inovarea sistemelor de crestere. Milk Bar este o afacere globala cu solutii care sunt potrivite pentru orice sistem de crestere, de la hranirea unui vitel in mod individual la hranirea unui grup de animale.