fara TVA cu TVA
0 Cosul Meu

arrow_drop_up

Nu ai niciun produs in cos.
Total (fara TVA) 0,00 RON

Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert

Cod produs: DMX_CalfExpert_HL  |
rating 0 review-uri  |  pune o intrebare
Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, cu 1 statie de alaptare
 • Automat de alaptare pentru vitei, Calf Expert H&L cu 4 statii de alaptare
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, aplicatia CalfGuide pentru telefon
 • Aplicatia CalfGuide pentru PC
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert amplasat in ferma
 • Extensie pentru inlocuitorul de lapte (lapte praf) pentru automatul de alaptare Holm&Laue CalfExpert
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, afisaj de 7''
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, afisaj
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, in ferma, de aproape
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, in ferma, deschis
 • Automat si statie de alaptare
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, amplasat, vazut din fata
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, in functiune
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, de la distanta
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, amplasat langa vitei
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, in ferma, cu statiile
 • Alarma avertizare adaugare inlocuitor de lapte
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, fermier
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, in ferma, spate
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, vitei
 • Statie alaptare Hygiene Station pentru automatul de alaptare Holm&Laue CalfExpert
 • Vitel in timpul alaptarii in statia de alaptare HygieneStation, automat de alaptare Holm&Laue CalfExpert
 • Afisaj rotativ Hygiene Station, automat de alaptare Holm&Laue CalfExpert
 • Rabatare statie alaptare HygieneStation pentru automatul de alaptare Holm&Laue CalfExpert
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, bol de amestec PowerMixer
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, amestec omogen in bolul de amestec PowerMixer
 • Valva suplimentara lapte
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, doua boluri de amestec PowerMixer
 • Curatare exterioara tetina in statia de alaptare HygieneStation, automat de alaptare Holm&Laue CalfExpert
 • Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert, furaje
 • Pompe pentru detergentii de curatare
 • Inlocuire tetina alaptare in automatul de alaptare HygieneStation, automat de alaptare Holm&Laue CalfExpert
 • Optiune cu aditivi pudra stanga si dreapta
 • Scala de cantarire WeightControl
Cant:

Automatul de alaptare CalfExpert prepara pentru fiecare vitel un amestec adaptat individual! Cu flexibilitate in crearea curbelor de furajare, 8 programe de hranire, un control inteligent al concentratiei laptelui si posibilitate de alaptare simultana a 4 vitei, CalfExpert este cel mai flexibil aparat de hranire de vitei din lume!

LA COMANDA

Cantitate
buc. 

Adauga la favorite star_border

Alte recomandari

Descriere

Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert

Catre configuratorul CalfExpert

Automatele de lapte de la Holm & Laue sunt robuste, usor de manevrat si garanteaza vitei sanatosi gratie amestecului individual si prepararii igienice a laptelui. CalfExpert este un automat de lapte recent lansat pe piata, care stabileste noi criterii de referinta. Rezultat: mai multe functii inteligente rapide, pentru a usura munca si pentru a asigura o hrana optima viteilor.

Vei observa rapid cum CalfExpert revolutioneaza munca cu viteii. Ai intotdeauna toate informatiile importante la indemana: la automat, la statia de alaptare sau de pe telefonul mobil. 
Pregatirea laptelui este accelerata si curatarea este automata.


In sfarsit, hranirea cu lapte integral este la fel de convenabila ca hranirea cu inlocuitorul de lapte (IL). In combinatie cu rezervorul de racire DoubleJug pentru lapte, CalfExpert controleaza automat functiile, inclusiv curatarea din toate liniile si rezervoarele. Holm & Laue a decis in mod constient impotriva ecranului tactil! Ai incercat vreodata sa folosesti telefonul mobil murdar pe degete, purtand manusi sau pe timp de iarna? Suntem convinsi ca tastele SmartKeys si ecranul de 7 inch iti ofera conceptul ideal de operare.

FURAJARE INDIVIDUALA A ANIMALELOR

Lapte proaspat preparat instant

Laptele pentru fiecare vitel este mereu proaspat amestecat de CalfExpert. Orice lapte rezidual este tinut cald si scos din sistem dupa pauze mai lungi de baut. Alte automate de alaptare vitei functioneaza cu un vas de stocare lapte. In laptele stocat astfel la 40°C, numarul de germeni se dubleaza la fiecare 20 de minute. In schimb, CalfExpert garanteaza o igiena maxima si o hrana adecvata pentru fiecare animal.

Adaptare individuala

Un vas de stocare lapte central are un alt dezavantaj decisiv: programele moderne de hranire (de exemplu, programarea metabolica) necesita o concentratie mai mare de inlocuitor lapte la inceputul cresterii (de exemplu 160 g / l) pentru a da un impuls energetic. Totusi, in faza de intarcare, este necesara o concentratie mai scazuta (130 g / l). Aceasta hranire individuala a animalelor poate fi obtinuta numai daca amestecul este pregatit individual pentru fiecare vitel, asa cum se intampla cu CalfExpert!

Logica “QuickChange” pentru mai multa performanta

Cu noul CalfExpert, procesul de amestecare este mai rapid si reduce timpii de asteptare in statie, precum si scoaterea viteilor din statie la terminarea furajarii este mai rapida, astfel rezultand optimizarea utilizarii statiilor de alaptare. Amestecarea rapida asigura faptul ca laptele este la statie dupa doar 3 secunde. Dupa ultimul amestec, sistemul se schimba imediat la cel de-al doilea mixer si este alaptat un alt vitel. In plus, prioritatile pot fi specificate in meniul CalfExpert, astfel incat viteii tineri sau bolnavi sa beneficieze de un tratament preferential. Programul flexibil este o garantie suplimentara ca timpul de hranire al viteilor este impartit foarte uniform pe tot parcursul zilei, fara ca animalele sa se aglomereze in jurul statiilor. Astfel se reduce timpul de asteptare pentru efectivele mari de animale si asigura o experienta optima.

Bucura-te de vitei calmi si docili

Deoarece CalfExpert nu restrictioneaza hranirea la anumite ore ale zilei, viteii pot veni sa bea in orice moment. Acestia nu te vor mai vedea ca pe veterinar si prin urmare, vor ramane calmi cand oamenii vor intra in hambar. Viteii mai mici si mai slabi au tot timpul sa isi bea complet ratia. Si din moment ce CalfExpert lucreaza cu o logica inteligenta de credit, toti viteii au credit pentru alaptare in momente diferite. Asta inseamna mai putine animale aglomerate la statie. Supapa anti-pirat ofera siguranta ca viteii mai puternici nu fura lapte. Rezultatul: un grup extrem de uniform si relaxat de vitei!

Procesul de intarcare

CalfExpert este foarte delicat in timp ce pregateste tranzitia viteilor pentru concentrate si furaj uscat. La sfarsitul perioadei de alaptare, se reduce cantitatea alocata in pasi mici de 0,2 l pe zi, stimuland astfel dezvoltarea sistemului digestiv.

PROGRAME FLEXIBILE DE FURAJARE

8 curbe de furajare pentru flexibilitate maxima

Cu CalfExpert, se pot implementa toate programele posibile de furajare. Curbele de furajare pot fi adaptate extrem de flexibil in fiecare din cele 8 curbe. Pana la 16 ”puncte de control” iti permit sa iti adaptezi conceptul personal de furajare pana la ultimul detaliu. Decide in favoarea unuia dintre programele de furajare dovedite si prestabilite in CalfExpert.

Programare metabolica

Hranirea intensa in primele cateva saptamani de viata a viteilor va duce, de obicei, la productia de lapte semnificativ mai mare la maturitate. Cu toate acestea, in ceea ce priveste intarcarea corecta a viteilor, de exemplu dupa o faza ad libitum, fiecare fermier se confrunta cu provocari speciale. Cu CalfExpert, fiecare vitel este intarcat treptat, atat in ceea ce priveste volumul, cat si concentratia.

Amestecul omogen al inlocuitorului de lapte

Hranirea flexibila inseamna ca o gama larga de inlocuitori de lapte si aditivi trebuie sa fie pregatite intr-un mod optim si eficient. Vasul de amestec PowerMixer este dotat cu un agitator cu turatie variabila ce asigura o pornire usoara pentru a evita stropirile si apoi amesteca intensiv pulberea de inlocuitor lapte. Acest lucru inseamna ca vitelul primeste laptele sau proaspat amestecat direct la statie in doar 3 secunde.

Si daca lucrurile ar trebui sa dureze mai mult?

Procesul de hranire poate dura mai mult timp cand sunt implicati vitei tineri sau slabi. CalfExpert previne separarea pulberii de inlocuitor de lapte printr-o amestecare usoara si permanenta, iar daca laptele se raceste, incalzitorul din mixer asigura mentinerea amestecului la o temperatura constanta, chiar daca vitelul are nevoie de mai mult timp sa isi consume portia.

Furajare specifica cu aditivi

Doze minime de aditivi pentru hrana animalelor pot fi adaugate la regimul de lapte pentru stabilizarea sistemului gastro-intestinal. Medicamentele pot fi adaugate la regimul de lapte al viteilor bolnavi, iar electrolitii pot fi alimentati cu un program dietetic specific. Poti utiliza doua doze de aditivi sub forma de pulbere si doua doze lichide. Ca si in cazul programului de lapte, poti programa diferite curbe de furajare si pentru aditivi. Asta inseamna o flexibilitate maxima pentru sanatatea viteilor!

EvenMilk: Furajare inteligenta cu lapte integral

Laptele integral este ideal pentru digestia viteilor si duce la performante de top. Cu programul CalfExpert pentru lapte integral poti seta portii de lapte integral sau poti suplimenta laptele integral in programul de furajare flexibil. Ce se intampla cu automatul tau de alaptare atunci cand a fost consumata intreaga cantitate de lapte? Va furaja inlocuitor de lapte? Acest lucru provoaca stresul de schimbare in furajarea viteilor tai si este posibil sa provoace probleme de digestie. “EvenMilk” - controlul inteligent al laptelui integral, stie cat de mult lapte integral este disponibil si cat de mult va fi furajat. Se asigura ca laptele integral si inlocuitorul de lapte sunt amestecate in proportii echilibrate chiar si atunci cand cantitatile de lapte integral fluctueaza zilnic.

CURAT SI FIABIL

Curatarea furtunului, inclusiv a tetinei

Automatul clateste intreg tubul de lapte pana la tetina dupa fiecare vitel cu o cantitate de apa varsata in bol dupa terminarea laptelui. In plus, circuitul de lapte este complet curatat de mai multe ori in fiecare zi in functie de setarile stabilite de fermier. Cand se foloseste DoubleJug, linia de alimentare catre CalfExpert se curata automat cu ea. Acest lucru va reduce expunerea viteilor la bacterii, pentru a imbunatati starea de sanatate a acestora fara a fi necesara curatarea manuala.

Doi agenti de curatare

Pentru a optimiza si mai mult curatarea, CalfExpert poate utiliza doua tipuri de agenti de curatare: fie alternativ pentru fiecare ciclu de curatare, fie combinat intr-un singur proces de curatare: (alcalin - clatire, acid - clatire). Pompele de detergenti de curatare sunt pozitionate in exterior, astfel, ele pot trage direct din rezervoare. Acest lucru este sigur si foarte convenabil. In plus, CalfExpert genereaza mesaje automate de indata ce un recipient este gol.

Instructiuni de utilizare integrate

Ecranul de 7 inch nu este doar pentru citirea convenabila a tuturor datelor viteilor. Apasand tasta cu pictograma de carte, se deschid textele de ajutor si informatiile din instructiunile de utilizare a fiecarei optiuni din program. Oriunde ai fi in program poti apasa tasta cu pictograma de carte si toate informatiile afisate sunt in limba romana pentru o utilizare cat mai usoara.

Protectie impotriva insectelor

Doua usi mari protejeaza compartimentul critic in care sunt instalate bolurile mixerului. Aceasta mentine insectele departe de lapte si evita problemele din sistemul de alaptare.

Gata sa lucreze indiferent de vreme

Viteii iubesc spatiile in aer liber, la fel si CalfExpert-ul tau! Este echipat cu un program anti-inghet care se activeaza automat. Senzorii din fiecare statie de alaptare HygieneStation si din camera de amestec CalfExpert masoara temperatura ambientala si apoi adapteaza in mod corespunzator temperatura si intensitatea de amestecare a programului anti-inghet. Poti spala suprafetele exterioare ale automatului de alaptare cu apa, deoarece componentele sunt impermeabile

Intretinere simpla

Inspectarea periodica a echipamentului este usoara: poti testa rapid si usor toate componentele CalfExpert importante in meniul de intretinere. De asemenea, poti efectua rapid calibrarea, deoarece software-ul va spune mereu exact ce sa faci. Iti recomandam ca service-ul CalfExpert-ului sa fie realizat de un tehnician calificat, cel putin o data pe an. Acest lucru iti ofera certitudinea ca automatul tau de alaptare va fi gata pentru urmatorul ciclu de crestere.

MUNCA INTELIGENTA - PERFORMANTE MAI BUNE

Aplicatia CalfGuide -  - se poate accesa demo-ul la www.calfguide.net (parola demo)

Aceasta aplicatie cu posibilitate de operare in limba romana ofera claritate maxima si functionare simpla a automatului CalfExpert. Toate datele viteilor care au curba de furajare individuala, lista de alarme, parametrii tehnici etc. pot fi deschise pe ecranul de 7 inch al automatului, pe smartphone (Android sau Apple) si pe PC.

Taste Smart

In mod constient nu am utilizat tehnologia tactila si folosind asa-numitele SmartKeys (taste inteligente), CalfExpert poate functiona fiabil chiar si in conditii de inghet, in ploaie, prin manusi sau chiar cu degetele murdare. Instrumentele SmartKeys iluminate te ghideaza prin program.

Mai multe venituri datorita performantelor imbunatatite

Viteii care sunt alimentati cu hrana bogata energetic incep lactatia la o varsta mai frageda si produc mai mult lapte mai tarziu! Cu CalfExpert ai, de asemenea, cele mai bune conditii pentru o sanatate perfecta a animalelor. Aceasta inseamna o rata mai scazuta a mortalitatii si mai multe animale in efectivul fermei dintre produsii tai. In schimb, acest lucru iti ofera posibilitatea de a-ti selecta produsii pe care vrei sa ii pastrezi in mod sistematic si poti sa vinzi surplusul de juninci pentru profit.

Obtine timp si flexibilitate

Organizeaza-ti timpul de ingrijire a viteilor, fara a-ti influenta programul zilnic. Exista adesea alte sarcini si responsabilitati care trebuie luate in considerare dimineata si seara precum: mulsul si hranirea vacilor, micul dejun pentru familie sau pregatirea copiilor pentru scoala! CalfExpert hraneste viteii in locul tau!

Rutine de lucru automatizate

Cu CalfExpert, toti angajatii stiu ce si cand trebuie sa faca. Acestia efectueaza inspectii, schimbari ale tetinelor etc. la perioade regulate. CalfExpert genereaza in timp util notificari pentru inlocuitorul de lapte, laptele integral sau agentul de curatare. Pentru a evita agitatia si lucrurile facute in graba, CalfExpert nu te informeaza ca “rezervorul pentru inlocuitorul de lapte este gol”, ci iti reaminteste cu cateva ore in avans ca nivelul de umplere este scazut.

Un alimentator care are un potential in crestere

Cu 4 posturi de alimentare, CalfExpert iti poate alimenta 100 de vitei, in anumite circumstante chiar pana la 150 de vitei! In cazul in care numarul de vitei pe care il hranesti acum este mai mic, designul modular inteligent al sistemului nostru de alimentare automata permite actualizari viitoare in orice moment, cu toate optiunile disponibile. Asa ca economisesti acum, dar poti folosi toate posibilitatile mai tarziu.

STATIA DE ALAPTARE HYGIENESTATION

Noua statie de alaptare pentru automatul CalfExpert 
Pana acum am aflat ca automatul CalfExpert amesteca mereu laptele proaspat, in functie de nevoile individuale ale viteilor, la temperatura potrivita. CalfExpert curata toate tuburile in mod automat.

Cu toate acestea, locul in care vitelul bea laptele este neglijat in cazul in care se utilizeaza automate conventionale de alaptare vitei. Acesta este motivul pentru care multi veterinari sunt sceptici cu privire la transmiterea bolilor prin utilizarea aceleiasi tetine.

Aici, HygieneStation de la Holm & Laue stabileste un nou punct de referinta, nu numai din punct de vedere al igienei, ci si prin cresterea productivitatii muncii.

Intotdeauna o tetina curata

Cu noua HygieneStation, tetina este curatata pe exterior cu presiune si apa proaspata dupa fiecare vizita. Infectia cu germeni pe tetina scade astfel cu 80%!

Curata castronul de saliva

Fiecare vitel produce saliva cand bea. Cu HygieneStation, saliva este colectata impreuna cu apa de curatare a tetinei intr-un bol care este spalat dupa fiecare proces de hranire. Asta inseamna ca podeaua din zona statiei de alimentare ramane curata.

Pozitie naturala la supt

Tetina de la statia de alaptare este pozitionata astfel incat sa se incline in jos in mod similar cu mameloanele vacii. Cand capul este intins, acest lucru incurajeaza reflexul natural al canalului esofagian si reduce riscul de trecere a laptelui in rumen. Prin urmare, imita pozitia naturala la supt.

LED-uri de lumina pentru tetina

Practica a aratat ca viteii se pot orienta mai bine cand tetina este luminata. Consumul de lapte creste noaptea, iar procesele de hranire sunt distribuite uniform pe o perioada de 24h.

Viteii se invata singuri

Imediat ce un vitel ridica tetina, o cantitate mica de lapte ii este pompata in gura. Aceasta stimuleaza impulsul initial de baut al vitelului. Invatarea manuala este necesara numai in cazuri exceptionale. In cazul in care instruirea manuala este inca necesara, laptele poate fi pompat in tetina prin apasarea unei taste.

Statia poate fi rabatata pentru curatare

Multe statii de alaptare sunt instalate direct in boxa viteilor. Statia de alaptare poate fi inclinata la un unghi de 90°, astfel incat dejectiile sa poata fi indepartate si intreaga suprafata sa poata fi curatata fara probleme cu ajutorul unui tractor.

Dispozitiv de fixare rapida a tetinei

Tetina poate fi schimbata foarte usor datorita unui dispozitiv de fixare cu eliberare rapida.

Intarcare individuala

CalfExpert inregistreaza cresterea zilnica a viteilor folosind scala de cantarire a picioarelor din fata. Viteii care cresc repede incep sa manance concentrate si fan la o varsta frageda si prin urmare, pot fi intarcati mai devreme pe baza dezvoltarii individuale a greutatii.

Control mai bun

Scala de cantarire a animalelor nu numai ca detecteaza cresterea viteilor, ci inregistreaza si o scadere a cresterii. Aceste informatii sunt folosite pentru a pastra liste de alarme separate si pentru a ajuta la identificarea viteilor bolnavi intr-un stadiu incipient. Astfel, pot fi adesea tratati inainte ca boala sa se agraveze.

Informatiile despre greutate fac posibila selectarea

La sfarsitul cresterii, obtine informatii valoroase despre evolutia fiecarui vitel individual. Acest lucru te va ajuta sa iei decizii importante cu privire la viteii de sex feminin care ar trebui sa iti suplimenteze efectivul de vaci de lapte si animale care ar trebui vandute din cauza cresterii lente.

Ecranul de pe HygieneStation

Montat direct pe statie sau chiar pe perete, afisajul HS indica informatii relevante despre vitei. Numarul de vitei este afisat in cifre foarte mari. In plus, poti citi cantitatea ramasa si starea alarmei. La apasarea unui buton poti vedea si viteii cu credit sau alarme afisate succesiv. Acest lucru inseamna ca nu mai este necesar sa te misti in mod constant intre cuseta viteilor si afisajul automatului CalfExpert.

Starea de credit si alarma

Poti sa citesti cu usurinta cantitatea ramasa si sa estimezi cat va dura vizita curenta. Starea de alarma este, de asemenea, usor de recunoscut pe baza unei scari de masurare.

HygieneStation poate fi inchisa

Exista vitei care au tendinta de a suge unii de la altii. Desi intregul principiu functional al CalfExpert si HygieneStation este conceput pentru a preveni acest lucru, uneori poate fi utila blocarea animalelor in timp ce se hranesc la statie, astfel incat sa se poata hrani in pace. Usa care poate fi blocata functioneaza pneumatic si are nevoie de o conexiune cu aer comprimat la HygieneStation.

Varianta Heavy-Duty

Daca functia de inclinare nu este necesara si viteii mari trebuie hraniti la statia de alaptare (de exemplu la fermele de vaci de carne), stalpul poate fi intarit. In acest caz, stalpul este fixat pe podea, crescand astfel stabilitatea.

Valva suplimentara de lapte

Posibilitatea de a prepara amestecuri suplimentare cu CalfExpert este un mare avantaj, pentru ca laptele poate fi pompat convenabil direct intr-o galeata. Cu ajutorul valvei suplimentare de lapte, poti decide daca un vitel va fi alaptat suplimentar la statie sau laptele trebuie pompat direct intr-o galeata de alimentare.

Catre configuratorul CalfExpert

Vezi mai mult arrow_drop_down

Automat alaptare vitei, Holm&Laue CalfExpert

Catre configuratorul CalfExpert

Automatele de lapte de la Holm & Laue sunt robuste, usor de manevrat si garanteaza vitei sanatosi gratie amestecului individual si prepararii igienice a laptelui. CalfExpert este un automat de lapte recent lansat pe piata, care stabileste noi criterii de referinta. Rezultat: mai multe functii inteligente rapide, pentru a usura munca si pentru a asigura o hrana optima viteilor.

Vei observa rapid cum CalfExpert revolutioneaza munca cu viteii. Ai intotdeauna toate informatiile importante la indemana: la automat, la statia de alaptare sau de pe telefonul mobil. 
Pregatirea laptelui este accelerata si curatarea este automata.


In sfarsit, hranirea cu lapte integral este la fel de convenabila ca hranirea cu inlocuitorul de lapte (IL). In combinatie cu rezervorul de racire DoubleJug pentru lapte, CalfExpert controleaza automat functiile, inclusiv curatarea din toate liniile si rezervoarele. Holm & Laue a decis in mod constient impotriva ecranului tactil! Ai incercat vreodata sa folosesti telefonul mobil murdar pe degete, purtand manusi sau pe timp de iarna? Suntem convinsi ca tastele SmartKeys si ecranul de 7 inch iti ofera conceptul ideal de operare.

FURAJARE INDIVIDUALA A ANIMALELOR

Lapte proaspat preparat instant

Laptele pentru fiecare vitel este mereu proaspat amestecat de CalfExpert. Orice lapte rezidual este tinut cald si scos din sistem dupa pauze mai lungi de baut. Alte automate de alaptare vitei functioneaza cu un vas de stocare lapte. In laptele stocat astfel la 40°C, numarul de germeni se dubleaza la fiecare 20 de minute. In schimb, CalfExpert garanteaza o igiena maxima si o hrana adecvata pentru fiecare animal.

Adaptare individuala

Un vas de stocare lapte central are un alt dezavantaj decisiv: programele moderne de hranire (de exemplu, programarea metabolica) necesita o concentratie mai mare de inlocuitor lapte la inceputul cresterii (de exemplu 160 g / l) pentru a da un impuls energetic. Totusi, in faza de intarcare, este necesara o concentratie mai scazuta (130 g / l). Aceasta hranire individuala a animalelor poate fi obtinuta numai daca amestecul este pregatit individual pentru fiecare vitel, asa cum se intampla cu CalfExpert!

Logica “QuickChange” pentru mai multa performanta

Cu noul CalfExpert, procesul de amestecare este mai rapid si reduce timpii de asteptare in statie, precum si scoaterea viteilor din statie la terminarea furajarii este mai rapida, astfel rezultand optimizarea utilizarii statiilor de alaptare. Amestecarea rapida asigura faptul ca laptele este la statie dupa doar 3 secunde. Dupa ultimul amestec, sistemul se schimba imediat la cel de-al doilea mixer si este alaptat un alt vitel. In plus, prioritatile pot fi specificate in meniul CalfExpert, astfel incat viteii tineri sau bolnavi sa beneficieze de un tratament preferential. Programul flexibil este o garantie suplimentara ca timpul de hranire al viteilor este impartit foarte uniform pe tot parcursul zilei, fara ca animalele sa se aglomereze in jurul statiilor. Astfel se reduce timpul de asteptare pentru efectivele mari de animale si asigura o experienta optima.

Bucura-te de vitei calmi si docili

Deoarece CalfExpert nu restrictioneaza hranirea la anumite ore ale zilei, viteii pot veni sa bea in orice moment. Acestia nu te vor mai vedea ca pe veterinar si prin urmare, vor ramane calmi cand oamenii vor intra in hambar. Viteii mai mici si mai slabi au tot timpul sa isi bea complet ratia. Si din moment ce CalfExpert lucreaza cu o logica inteligenta de credit, toti viteii au credit pentru alaptare in momente diferite. Asta inseamna mai putine animale aglomerate la statie. Supapa anti-pirat ofera siguranta ca viteii mai puternici nu fura lapte. Rezultatul: un grup extrem de uniform si relaxat de vitei!

Procesul de intarcare

CalfExpert este foarte delicat in timp ce pregateste tranzitia viteilor pentru concentrate si furaj uscat. La sfarsitul perioadei de alaptare, se reduce cantitatea alocata in pasi mici de 0,2 l pe zi, stimuland astfel dezvoltarea sistemului digestiv.

PROGRAME FLEXIBILE DE FURAJARE

8 curbe de furajare pentru flexibilitate maxima

Cu CalfExpert, se pot implementa toate programele posibile de furajare. Curbele de furajare pot fi adaptate extrem de flexibil in fiecare din cele 8 curbe. Pana la 16 ”puncte de control” iti permit sa iti adaptezi conceptul personal de furajare pana la ultimul detaliu. Decide in favoarea unuia dintre programele de furajare dovedite si prestabilite in CalfExpert.

Programare metabolica

Hranirea intensa in primele cateva saptamani de viata a viteilor va duce, de obicei, la productia de lapte semnificativ mai mare la maturitate. Cu toate acestea, in ceea ce priveste intarcarea corecta a viteilor, de exemplu dupa o faza ad libitum, fiecare fermier se confrunta cu provocari speciale. Cu CalfExpert, fiecare vitel este intarcat treptat, atat in ceea ce priveste volumul, cat si concentratia.

Amestecul omogen al inlocuitorului de lapte

Hranirea flexibila inseamna ca o gama larga de inlocuitori de lapte si aditivi trebuie sa fie pregatite intr-un mod optim si eficient. Vasul de amestec PowerMixer este dotat cu un agitator cu turatie variabila ce asigura o pornire usoara pentru a evita stropirile si apoi amesteca intensiv pulberea de inlocuitor lapte. Acest lucru inseamna ca vitelul primeste laptele sau proaspat amestecat direct la statie in doar 3 secunde.

Si daca lucrurile ar trebui sa dureze mai mult?

Procesul de hranire poate dura mai mult timp cand sunt implicati vitei tineri sau slabi. CalfExpert previne separarea pulberii de inlocuitor de lapte printr-o amestecare usoara si permanenta, iar daca laptele se raceste, incalzitorul din mixer asigura mentinerea amestecului la o temperatura constanta, chiar daca vitelul are nevoie de mai mult timp sa isi consume portia.

Furajare specifica cu aditivi

Doze minime de aditivi pentru hrana animalelor pot fi adaugate la regimul de lapte pentru stabilizarea sistemului gastro-intestinal. Medicamentele pot fi adaugate la regimul de lapte al viteilor bolnavi, iar electrolitii pot fi alimentati cu un program dietetic specific. Poti utiliza doua doze de aditivi sub forma de pulbere si doua doze lichide. Ca si in cazul programului de lapte, poti programa diferite curbe de furajare si pentru aditivi. Asta inseamna o flexibilitate maxima pentru sanatatea viteilor!

EvenMilk: Furajare inteligenta cu lapte integral

Laptele integral este ideal pentru digestia viteilor si duce la performante de top. Cu programul CalfExpert pentru lapte integral poti seta portii de lapte integral sau poti suplimenta laptele integral in programul de furajare flexibil. Ce se intampla cu automatul tau de alaptare atunci cand a fost consumata intreaga cantitate de lapte? Va furaja inlocuitor de lapte? Acest lucru provoaca stresul de schimbare in furajarea viteilor tai si este posibil sa provoace probleme de digestie. “EvenMilk” - controlul inteligent al laptelui integral, stie cat de mult lapte integral este disponibil si cat de mult va fi furajat. Se asigura ca laptele integral si inlocuitorul de lapte sunt amestecate in proportii echilibrate chiar si atunci cand cantitatile de lapte integral fluctueaza zilnic.

CURAT SI FIABIL

Curatarea furtunului, inclusiv a tetinei

Automatul clateste intreg tubul de lapte pana la tetina dupa fiecare vitel cu o cantitate de apa varsata in bol dupa terminarea laptelui. In plus, circuitul de lapte este complet curatat de mai multe ori in fiecare zi in functie de setarile stabilite de fermier. Cand se foloseste DoubleJug, linia de alimentare catre CalfExpert se curata automat cu ea. Acest lucru va reduce expunerea viteilor la bacterii, pentru a imbunatati starea de sanatate a acestora fara a fi necesara curatarea manuala.

Doi agenti de curatare

Pentru a optimiza si mai mult curatarea, CalfExpert poate utiliza doua tipuri de agenti de curatare: fie alternativ pentru fiecare ciclu de curatare, fie combinat intr-un singur proces de curatare: (alcalin - clatire, acid - clatire). Pompele de detergenti de curatare sunt pozitionate in exterior, astfel, ele pot trage direct din rezervoare. Acest lucru este sigur si foarte convenabil. In plus, CalfExpert genereaza mesaje automate de indata ce un recipient este gol.

Instructiuni de utilizare integrate

Ecranul de 7 inch nu este doar pentru citirea convenabila a tuturor datelor viteilor. Apasand tasta cu pictograma de carte, se deschid textele de ajutor si informatiile din instructiunile de utilizare a fiecarei optiuni din program. Oriunde ai fi in program poti apasa tasta cu pictograma de carte si toate informatiile afisate sunt in limba romana pentru o utilizare cat mai usoara.

Protectie impotriva insectelor

Doua usi mari protejeaza compartimentul critic in care sunt instalate bolurile mixerului. Aceasta mentine insectele departe de lapte si evita problemele din sistemul de alaptare.

Gata sa lucreze indiferent de vreme

Viteii iubesc spatiile in aer liber, la fel si CalfExpert-ul tau! Este echipat cu un program anti-inghet care se activeaza automat. Senzorii din fiecare statie de alaptare HygieneStation si din camera de amestec CalfExpert masoara temperatura ambientala si apoi adapteaza in mod corespunzator temperatura si intensitatea de amestecare a programului anti-inghet. Poti spala suprafetele exterioare ale automatului de alaptare cu apa, deoarece componentele sunt impermeabile

Intretinere simpla

Inspectarea periodica a echipamentului este usoara: poti testa rapid si usor toate componentele CalfExpert importante in meniul de intretinere. De asemenea, poti efectua rapid calibrarea, deoarece software-ul va spune mereu exact ce sa faci. Iti recomandam ca service-ul CalfExpert-ului sa fie realizat de un tehnician calificat, cel putin o data pe an. Acest lucru iti ofera certitudinea ca automatul tau de alaptare va fi gata pentru urmatorul ciclu de crestere.

MUNCA INTELIGENTA - PERFORMANTE MAI BUNE

Aplicatia CalfGuide -  - se poate accesa demo-ul la www.calfguide.net (parola demo)

Aceasta aplicatie cu posibilitate de operare in limba romana ofera claritate maxima si functionare simpla a automatului CalfExpert. Toate datele viteilor care au curba de furajare individuala, lista de alarme, parametrii tehnici etc. pot fi deschise pe ecranul de 7 inch al automatului, pe smartphone (Android sau Apple) si pe PC.

Taste Smart

In mod constient nu am utilizat tehnologia tactila si folosind asa-numitele SmartKeys (taste inteligente), CalfExpert poate functiona fiabil chiar si in conditii de inghet, in ploaie, prin manusi sau chiar cu degetele murdare. Instrumentele SmartKeys iluminate te ghideaza prin program.

Mai multe venituri datorita performantelor imbunatatite

Viteii care sunt alimentati cu hrana bogata energetic incep lactatia la o varsta mai frageda si produc mai mult lapte mai tarziu! Cu CalfExpert ai, de asemenea, cele mai bune conditii pentru o sanatate perfecta a animalelor. Aceasta inseamna o rata mai scazuta a mortalitatii si mai multe animale in efectivul fermei dintre produsii tai. In schimb, acest lucru iti ofera posibilitatea de a-ti selecta produsii pe care vrei sa ii pastrezi in mod sistematic si poti sa vinzi surplusul de juninci pentru profit.

Obtine timp si flexibilitate

Organizeaza-ti timpul de ingrijire a viteilor, fara a-ti influenta programul zilnic. Exista adesea alte sarcini si responsabilitati care trebuie luate in considerare dimineata si seara precum: mulsul si hranirea vacilor, micul dejun pentru familie sau pregatirea copiilor pentru scoala! CalfExpert hraneste viteii in locul tau!

Rutine de lucru automatizate

Cu CalfExpert, toti angajatii stiu ce si cand trebuie sa faca. Acestia efectueaza inspectii, schimbari ale tetinelor etc. la perioade regulate. CalfExpert genereaza in timp util notificari pentru inlocuitorul de lapte, laptele integral sau agentul de curatare. Pentru a evita agitatia si lucrurile facute in graba, CalfExpert nu te informeaza ca “rezervorul pentru inlocuitorul de lapte este gol”, ci iti reaminteste cu cateva ore in avans ca nivelul de umplere este scazut.

Un alimentator care are un potential in crestere

Cu 4 posturi de alimentare, CalfExpert iti poate alimenta 100 de vitei, in anumite circumstante chiar pana la 150 de vitei! In cazul in care numarul de vitei pe care il hranesti acum este mai mic, designul modular inteligent al sistemului nostru de alimentare automata permite actualizari viitoare in orice moment, cu toate optiunile disponibile. Asa ca economisesti acum, dar poti folosi toate posibilitatile mai tarziu.

STATIA DE ALAPTARE HYGIENESTATION

Noua statie de alaptare pentru automatul CalfExpert 
Pana acum am aflat ca automatul CalfExpert amesteca mereu laptele proaspat, in functie de nevoile individuale ale viteilor, la temperatura potrivita. CalfExpert curata toate tuburile in mod automat.

Cu toate acestea, locul in care vitelul bea laptele este neglijat in cazul in care se utilizeaza automate conventionale de alaptare vitei. Acesta este motivul pentru care multi veterinari sunt sceptici cu privire la transmiterea bolilor prin utilizarea aceleiasi tetine.

Aici, HygieneStation de la Holm & Laue stabileste un nou punct de referinta, nu numai din punct de vedere al igienei, ci si prin cresterea productivitatii muncii.

Intotdeauna o tetina curata

Cu noua HygieneStation, tetina este curatata pe exterior cu presiune si apa proaspata dupa fiecare vizita. Infectia cu germeni pe tetina scade astfel cu 80%!

Curata castronul de saliva

Fiecare vitel produce saliva cand bea. Cu HygieneStation, saliva este colectata impreuna cu apa de curatare a tetinei intr-un bol care este spalat dupa fiecare proces de hranire. Asta inseamna ca podeaua din zona statiei de alimentare ramane curata.

Pozitie naturala la supt

Tetina de la statia de alaptare este pozitionata astfel incat sa se incline in jos in mod similar cu mameloanele vacii. Cand capul este intins, acest lucru incurajeaza reflexul natural al canalului esofagian si reduce riscul de trecere a laptelui in rumen. Prin urmare, imita pozitia naturala la supt.

LED-uri de lumina pentru tetina

Practica a aratat ca viteii se pot orienta mai bine cand tetina este luminata. Consumul de lapte creste noaptea, iar procesele de hranire sunt distribuite uniform pe o perioada de 24h.

Viteii se invata singuri

Imediat ce un vitel ridica tetina, o cantitate mica de lapte ii este pompata in gura. Aceasta stimuleaza impulsul initial de baut al vitelului. Invatarea manuala este necesara numai in cazuri exceptionale. In cazul in care instruirea manuala este inca necesara, laptele poate fi pompat in tetina prin apasarea unei taste.

Statia poate fi rabatata pentru curatare

Multe statii de alaptare sunt instalate direct in boxa viteilor. Statia de alaptare poate fi inclinata la un unghi de 90°, astfel incat dejectiile sa poata fi indepartate si intreaga suprafata sa poata fi curatata fara probleme cu ajutorul unui tractor.

Dispozitiv de fixare rapida a tetinei

Tetina poate fi schimbata foarte usor datorita unui dispozitiv de fixare cu eliberare rapida.

Intarcare individuala

CalfExpert inregistreaza cresterea zilnica a viteilor folosind scala de cantarire a picioarelor din fata. Viteii care cresc repede incep sa manance concentrate si fan la o varsta frageda si prin urmare, pot fi intarcati mai devreme pe baza dezvoltarii individuale a greutatii.

Control mai bun

Scala de cantarire a animalelor nu numai ca detecteaza cresterea viteilor, ci inregistreaza si o scadere a cresterii. Aceste informatii sunt folosite pentru a pastra liste de alarme separate si pentru a ajuta la identificarea viteilor bolnavi intr-un stadiu incipient. Astfel, pot fi adesea tratati inainte ca boala sa se agraveze.

Informatiile despre greutate fac posibila selectarea

La sfarsitul cresterii, obtine informatii valoroase despre evolutia fiecarui vitel individual. Acest lucru te va ajuta sa iei decizii importante cu privire la viteii de sex feminin care ar trebui sa iti suplimenteze efectivul de vaci de lapte si animale care ar trebui vandute din cauza cresterii lente.

Ecranul de pe HygieneStation

Montat direct pe statie sau chiar pe perete, afisajul HS indica informatii relevante despre vitei. Numarul de vitei este afisat in cifre foarte mari. In plus, poti citi cantitatea ramasa si starea alarmei. La apasarea unui buton poti vedea si viteii cu credit sau alarme afisate succesiv. Acest lucru inseamna ca nu mai este necesar sa te misti in mod constant intre cuseta viteilor si afisajul automatului CalfExpert.

Starea de credit si alarma

Poti sa citesti cu usurinta cantitatea ramasa si sa estimezi cat va dura vizita curenta. Starea de alarma este, de asemenea, usor de recunoscut pe baza unei scari de masurare.

HygieneStation poate fi inchisa

Exista vitei care au tendinta de a suge unii de la altii. Desi intregul principiu functional al CalfExpert si HygieneStation este conceput pentru a preveni acest lucru, uneori poate fi utila blocarea animalelor in timp ce se hranesc la statie, astfel incat sa se poata hrani in pace. Usa care poate fi blocata functioneaza pneumatic si are nevoie de o conexiune cu aer comprimat la HygieneStation.

Varianta Heavy-Duty

Daca functia de inclinare nu este necesara si viteii mari trebuie hraniti la statia de alaptare (de exemplu la fermele de vaci de carne), stalpul poate fi intarit. In acest caz, stalpul este fixat pe podea, crescand astfel stabilitatea.

Valva suplimentara de lapte

Posibilitatea de a prepara amestecuri suplimentare cu CalfExpert este un mare avantaj, pentru ca laptele poate fi pompat convenabil direct intr-o galeata. Cu ajutorul valvei suplimentare de lapte, poti decide daca un vitel va fi alaptat suplimentar la statie sau laptele trebuie pompat direct intr-o galeata de alimentare.

Catre configuratorul CalfExpert

Specificatii

Caracteristici generale

Aplicabilitate
Ferme bovine
Destinatie
Alaptare vitei

Detalii tehnice CalfExpert

Inaltime
121 cm
Latime
62 cm
Adancime
76 cm
Greutate
78 kg
Presiune nominala apa
1–10 bar
Diametru exterior conducta lapte integral
⅜″
Diametru exterior conducta apa
½″
Nivel zgomot
Aprox. 70 dB(A)
Capacitate
4 statii de alaptare|4 statii de concentrate
Sistem de identificare
Multireader HDX si FDX
Tanc de stocare inlocuitor lapte
50 kg
Capacitate boiler
12 l
Tensiune alimentare
400 V
Curent
16 A
Putere
7 kW
Temperatura
−5 to +45 °C
Umiditate aer
30 % to 75 % (fara condens)

Detalii material

Material componente
Inox si plastic

Detalii tehnice HygieneStation

Lungime HygieneStation
134 cm
Inaltime HygieneStation
109 cm
Latime HygieneStation
47 cm
Greutate HygieneStation
53 kg
Presiune alimentare apa HygieneStation
1.4 - 8.2 bar
Diametru exterior conducta apa HygieneStation
½″
Nivel zgomot HygieneStation
Aprox. 70 dB(A)
Greutate admisa vitei
Pana la 150 kg
Diametru orificiu tetina
3 mm
Tensiune HygieneStation
24 V
Curent HygieneStation
6 A
Sarcina HygieneStation
150 W

Brand: Holm & Laue

Pentru configurarea unui automat de alaptare Holm-Laue CalfExpert puteti accesa www.calfexpert.ro/configurator-online/

AgroMAX face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din aceasta pagina. Rareori acestea pot contine inadvertente, pozele avand caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard, unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventualele clarificari.

Review-uri

Fii primul care scrie un review Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Acorda o nota

star_border star_border star_border star_border star_border

Adauga un review

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare legata de produs Poti primi raspuns de la noi sau de la comunitate

Nicio intrebare disponibila despre acest produs.

Dar, in caz ca ai dubii, poti adresa intrebari.

Pune intrebari